FAQ- Usein kysytyt kysymykset


 1. Mitä on CrossFit?


Lyhyesti sanottuna CrossFit on voima- ja kuntoiluohjelma, joka perustuu jatkuvasti vaihteleviin liikkeisiin, jotka suoritetaan vaihtelevalla intensiteetillä. Treenissä yhdistellään voimistelua, kehonpainoliikkeitä, painonnostoa ja aerobisia harjoitteita.


 1. Miksi on käytävä On-ramp kurssi?


On-Ramp eli alkeiskurssin tavoitteena on opettaa CrossFitissä tärkeiden liikkeiden tekniikan, jotta jokainen saa harjoittelulleen hyvän pohjan. Käymme läpi myös erilaisia käytännön asioita, jotta olisi mahdollisimman helppoa aloittaa treenaaminen boxillamme. Saadaksesi selkeän kuvan mitä CrossFit- harjoittelu todellisuudessa on, kurssiin sisältyy myös noin muutaman viikon jäsenyys.


 1. Uskallanko aloittaa CrossFitin vaikka en ole huippukunnossa?


Aloittaaksesi CrossFitin sinun ei missään nimessä tarvi olla huippukunnossa. Kaikki liikkeet on mahdollista mukauttaa jokaisen oman tason mukaiseksi. Jäsenemme ovat 16-75-vuotiaita erilaisin treenitaustoin. “Kilpailet” ainoastaan itseäsi vastaan ja kaikki tehdään oman kyvyn mukaan.


 1. Millaisia ovat ohjatut tunnit?


Tavallinen tunti on yleensä 60 minuuttia (WOD). Tuntiin sisältyy lämmittely, jota seuraa tekniikan läpikäyminen ja/tai voimaosuus. Lopuksi tehdään kunto-osuus, joka vaihtelee päivittäin. Meillä on myös erikoispainotteisia tunteja esimerkiksi painonnosto-, lihasmassaharjoittelu, voimistelu- ja liikkuvuus-tunteja.


 1. Voinko treenata myös omin päin?


Voit aivan hyvin treenata myös itsenäisesti mikäli tekniikat ja tietämys lajista on hyvin hallussa. Meillä on kaksi täysin varusteltua salia, johon meillä on tarjolla Open Door jäsenyyksiä. Näillä jäsenyyksillä saat vapaasti treenata tuntien ulkopuolella. Suosittelemme jokaiselle kuitenkin käymään mahdollisimman paljon valmennetuilla tunneilla, jolloin jokainen saa hyvin tekniikkavinkkejä jota yksin treenaamisessa ei tule.


 1. Onko valmentaja aina paikalla?


Meillä on aina vähintään yksi valmentaja paikalla, kun meillä on valmennettu tunti menossa. Saadaksesi tehokkaan treenin on koulutettu valmentaja korvaamaton. Valmentaja valvoo, että liikkeet suoritetaan oikein, kannustaa sinua loppuun asti ja suunnittelee treenin juuri sinun ja sinun ryhmäsi tarpeita vastaavaksi. Jokainen saa tunnilla henkilökohtaista valmennusta.


 1. Onko CrossFitissä suuri loukkaantumisvaara?


CrossFitissä ei ole sen suurempaa loukkaantumisvaaraa kuin muissakaan lajeissa. Olemme todella tarkkoja, että kaikki suorittavat liikkeet oikein. Vasta kun tekniikka säilyy suorituksen läpi, voidaan intensiteettiä kasvattaa.


 1. Mitä voin tehdä jos minulla on jo jokin vamma/ongelmakohta?


Kaiken voi skaalata helpompaan versioon liikkeestä. Vaihtoehtoisesti löydämme vastaavan liikkeen, joka toimii sinulla. On kuitenkin tärkeää rakentaa voimaa ja liikkuvuutta myös muihin lihaksiin vartalossa. Erityisesti tällöin valmentajan läsnäolo on suureksi avuksi.


 1. Mitä sisältyy jäsenyyteen?


Kun olet käynyt On-Ramp kurssin meillä (tai jollain muulla boxilla) voit kirjoittaa jäsenyyssopimuksen. Jäsenyyteen sisältyy:


 • Pääsy kaikille tunneilla, joilla seurataan valmista ohjelmointia joka on rakennettu tarkasti progressiivisesti kiinnittäen huomiota kokonaiskuormaan
 • Valmentaja, joka on aina paikalla tunneilla auttaakseen sinua
 • Pääsy WODConnectiin(treenipäiväkirja)


 1. Mitä voin odottaa ensimmäiseltä viikolta boxilla?


 • Uusien treeniliikkeiden oppiminen
 • Opit CrossFitin treenamisen perusteet
 • Opit tuntemaan itsesi ja kroppasi paremmin
 • Löydät vahvuutesi sekä heikkoutesi
 • Tapaat kannustavia ja avuliaita valmentajia
 • Pientä lihaskipua siellä täällä treenin jäljiltä
 • Saat olla osa CrossFit yhteisöä
 • Tutustut muihin jäseniin ja huomaat kuinka hauskaa on treenata muiden kanssa


 1. Mistä tulee nimi CrossFit Takomo?


Meidän nimellä ei sinänsä ole mitään historiallista sankaritarinaa, vaan nimi kertoo perikseantamattomuudesta ja kovasta työstä jota "taotaan" joka päivä.:)


 1. Voiko CrossFitissä kilpailla?


CrossFitissä on mahdollista kilpailla mikäli tavoitteesi ovat sillä saralla. Alle 10% jäsenistämme ovat osana kilparyhmää ja kilpailevat CrossFitissä. Suurin osa jäsenistämme treenavat vain tullakseen vahvemmiksi ja voidakseen hyvin ilman kilpailullisia tavotteita.


13. Voinko maksaa liikuntaeduilla?


Meillä voi maksaa kaikilla yleisimmillä liikuntaeduilla: Smartum, ePassi, Edenred & Eazybreak.


14. Miten voin irtisanoa jäsenyyteni?


Jäsenyyden voit irtisanoa kuukautta ennen seuraavan kauden alkua täyttämällä alla olevan lomakkeen.