Crossfit Takomo Handbook


TERVETULOA VIETTÄMÄÄN PÄIVÄN PARAS
TUNTI TAKOMOLLE!


Haastavuus ja monipuolisuus ovat iso osa tätä lajia, mutta suurin osa on sen positiivinen yhteisö. Kannustamalla kaikkia tasapuolisesti ja iloitsemalla toisten ennätyksiä, luomme hyvää yhteishenkeä. Hyvät tyypit ympärilläsi tekevät raskaammistakin harjoituksista parhaimpia.


Tavoitteenamme on tarjota tehokas harjoittelumuoto ja turvallinen ympäristö, jossa kunto kohenee taatusti. Tärkeimpänä tietenkin se, että Takomolle on aina kiva tulla!
Tervetuloa viettämään huippuhetkiä kanssamme!
Terveisin,
Takomon tiimi


TUNTIVARAUKSET

Meidän kaikki tuntimme varataan mobiilisovelluksen kautta Treenit -välilehdeltä. Sinulla voi olla maksimissaan 5 tuntivarausta samanaikaisesti.

Yhdelle päivälle yksi varaus. Eli ethän varaa paikkaa usealle tunnille varmuuden vuoksi tai jonota toiselle tunnille jos sinulle on jo paikka toiselle.
HUOM! Open Door vuoroille ei varata paikkoja.

​​​​​​​

TUNTIEN PERUUTTAMINEN

Muistathan perua tuntivarauksen sovelluksen kautta viimeistään 3h ennen tunnin alkua ja aamu- ja viikonlopputunnit edellisenä iltana klo 20 mennessä.
​​​​​​​Kunnioitathan näitä sääntöjä, jotta muilla jäsenillä on yhtäläinen mahdollisuus osallistua tunnille ja saavat tiedon vapaasta paikasta ajoissa.
Mikäli jätät tulematta ilmoittamallesi tunnille kaksi kertaa yhden kuukauden aikana, tulee sinulle yksi viikko varauskieltoa. Jos et ehdi perua tuntia tai estytkin viime tipassa tunnilta, ilmoitathan siitä tekstiviestillä numeroon: 050 550 7702.
Kun saavut tunnille, on erityisen tärkeää muistaa vahvistaa varaus, jottei no show varauksia tule.
Tunti toteutuu, mikäli tunnille on ilmoittautunut 3 henkilöä (3h ennen tunnin alkua tai aamutunnille edellisenä iltana klo 20).



TAKOMON SÄÄNNÖT:

  • Jätäthän egosi salin ulkopuolelle ja tuo oma persoonasi sisään – kaikki jäsenemme ovat tasavertaisia ja yhtä arvokkaita.
  • Saavuthan tunnille ajoissa ja kuuntelet valmentajan ohjeita.
  • Jätäthän kengät siististi niille tarkoitettuihin hyllyihin. Alakerrassa kenkähylly on salin sisäpuolella. Yläkerrassa on ehdottomasti kielletty kävellä ulkokengillä painisalin puolelle.
  • Käsipainojen, kahvakuulien ja TYHJIEN levytankojen heittäminen ja pudottaminen lattialle on kielletty, ellei sen tarkoituksena ole välttää loukkaantumista.
  • Tangon saa pudottaa maahan ainoastaan silloin kun tangossa on vähintään 10kg levypainot päissä. HUOM! 10 kg tankoja ei saa pudottaa ollenkaan, vaikka olisi isot kiekot päissä.
  • Yläkerrassa painojen pudottaminen tapahtuu ainoastaan pudotuspatjoille.
  • Alakerran logoseinällä ei saa tehdä käsilläseisontaa/HSPU tai muita liikkeitä, jotka jättävät jälkiä seinään.
  • HSPU tekeminen seinillä on kielletty painonostokengillä, sillä seinästä lähtee irti paloja.
  • Köysikiipeily on kielletty painonnostokengillä, sillä kuitu rispaantuu.
  • Hiihtolaitteiden kahvat tulee palauttaa hallitusti ylös asti.
  • Ethän kirjoita liiduilla tai mankulla lattiaan, seiniin tai räkkeihin. Jos haluat kirjata kierroksia tai painoja, käytäthän pieniä valkotauluja.
  • Kun laitat teipillä merkkiviivoja seinään, otathan ne heti pois, jotta niistä ei jää jälkiä.
  • Turvallinen liiketekniikka tulee aina ensimmäisenä, vasta sen jälkeen intensiteetti, teho ja lisäpainot. Jokainen asiakas vastaa itse siitä, että hänen käyttämänsä harjoituspainot on mitoitettu sopiviksi omalle kunnolle ja kokemukselle.
  • Kunnioita ja kannusta kanssatreenajiasi. Kun muilla on treeni kesken, ei kerätä välineitä pois vaan kannustetaan muita ja annetaan rauha tehdä loppuun asti.
  • Flunssaisena, kuumeisena tai päihteiden alaisena harjoittelu on kielletty.
  • Tee parhaasi, se riittää – pidä yllä positiivista ilmapiiriä!


SALIN KÄYTTÖÄ KOSKEVAT SÄÄNNÖT:

Tuntien selkeyttä auttaa hyvin organisoitu sali, jossa tavarat löytyvät omilta paikoiltaan. Välineet palautetaan käytön jälkeen takaisin samalle paikalle: tangot, painot, lukot, käsipainot, kahvakuulat, soutu- ja hiihtolaitteet sekä pyörät niille merkityille paikoille. WB:t palautetaan lokeroihin/hyllyihin numero näkyvissä. Kysythän valmentajalta tai kavereilta apua, jos et tiedä käyttämäsi välineen sijaintia.
Mikäli jokin väline menee rikki tai siinä ilmenee käyttösi aikana jotain vikaa, sanothan siitä heti valmentajalle.

​​​​​​​
Välineiden putsaaminen:

  • Putsaathan käyttämäsi välineet, mikäli siihen jää näkyvää likaa, hikeä tai mankkua.
  • Jos tankoon jää paljon mankkua, tulisi se harjata pois metalliharjalla. Harjaathan tangot maassa, jotta vältetään pölyn joutumista laakereiden väliin.

Jos kädestä tulee verta ja sitä menee välineisiin niin muista käyttää desinfiointiainetta!
YLEISESTI noudatathan vinkkiä: "jätä jälkeesi vähintään yhtä siisti sali kuin sinne tullessasi".


HUOMIOITHAN! Mikäli näitä ohjeita ei noudateta tai Takomon välineitä rikotaan väärällä käyttötavalla, Takomolla on oikeus evätä pääsysi salille tai pyytää korvausta asiattomasta välineiden rikkomisesta.


LASKUTUS


LASKUTUSKAUDEN VAIHTAMINEN
Voit vaihtaa halutessasi toistuvan laskutuskautesi. Vaihtaminen tulee tehdä vähintään yhtä kuukautta ennen seuraavan kauden alkamista. Jo lähetetty lasku on ostopäätös ja silloin laskutusjaksoa ei voi enää valitettavasti muokata. Vaihtaminen tapahtuu lähettämällä sähköpostia
laskutus@crossfittakomo.fi


OHJE LIIKUNTARAHALLA MAKSAMISEEN
Meillä käy Smartum, E-passi & Edenred.
Sähköisten liikuntatuotteiden käyttö onnistuu kätevästi palveluntarjoajan verkkopalvelussa. Valitset käyttöpaikaksi CrossFit Takomo ja syötät haluamasi summan. Tämän jälkeen saat kuitin, jonka toimitat sähköpostilla
laskutus@crossfittakomo.fi. Käytämme rahan tulevien laskujesi maksamiseen. Saat vahvistusviestin sähköpostitse, kun tapahtuma on käsitelty.

JÄSENYYDEN TAUOTUS/ IRTISANOMINEN
Mikäli haluat tauottaa jäsenyytesi, laita sähköpostia viimeistään kuukautta ennen uuden kauden alkamista laskutus@crossfittakomo.fi.
Jäsenyyden päättäminen onnistuu laittamalla sähköpostin laskutus@crossfittakomo.fi. Voimassa on kuukauden irtisanomisaika, joten muistathan tehdä sen viimeistään kuukautta ennen seuraavan kauden alkamista.